بررسی بیماری سیاه زخم، عوامل، علائم و پیشگیری و کنترل آن|بهترین وب سایت کتاب،مقاله-floating

بررسی بیماری سیاه زخم، عوامل، علائم و پیشگیری و کنترل آن

دانلود بهترین فایل بررسی بیماری سیاه زخم، عوامل، علائم و پیشگیری و کنترل آن
برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل
بررسی بیماری سیاه زخم، عوامل، علائم و پیشگیری و کنترل آن

بررسی-بیماری-سیاه-زخم-عوامل-علائم-و-پیشگیری-و-کنترل-آن

فرمت فایل:       word

تعداد صفحات:   31

 

 

 

تعريف‌ بيماري‌:

سياه‌ زخم‌يك‌ بيماري‌ عفوني‌ و قابل‌ انتقال‌ بين‌انسان‌ و حيوان‌ مي‌باشد. مخزن‌ اين‌بيماري‌ در دام‌ (عمدتا گوسفند، بز وگاو) بوده‌ و با مرگ‌ و مير بالا و سريعي‌همراه‌ است‌. انسان‌ به‌ صورت‌ اتفاقي‌ درصورتي‌ كه‌ در معرض‌ تماس‌ با دام‌آلوده‌، پوست‌، پشم‌ و فرآورده‌هاي‌ آن‌قرار گيرد يا از گوشت‌ آلوده‌ استفاده‌نمايد و يا در هواي‌ آلوده‌ به‌ اسپور(هاگ‌) تنفس‌ نمايد به‌ بيماري‌ مبتلامي‌شود.

 تاريخچه‌:

 در آثار باقيمانده‌ از مصر باستان‌ به‌اين‌ بيماري‌ اشاره‌ شده‌ است‌ ونشانه‌هاي‌ باليني‌ سياه‌ زخم‌ را ازسالهاي‌ بسيار قديم‌ مي‌شناخته‌اند.

 «داوين‌» ميكروب‌ اين‌ بيماري‌ رادر سال‌ ۱۸۴۹ ميلادي‌ براي‌ نخستين‌بار از خون‌ گوسفندي‌ كه‌ از سياه‌زخم‌تلف‌ شده‌ بود بدست‌ آورد.

 در ســال‌ ۱۸۷۷ ميـــلادي‌«رابرت‌ كخ‌» نيز توانست‌ آن‌ را كشت‌دهد.

 عامل‌ بيماري‌:

 عامل‌ اين‌ بيماري‌ نوعي‌ باكتري‌ به‌نام‌ «باسيلوس‌ آنتراسيس‌» مي‌باشد.هاگ‌ باكتري‌ بر اثر جوشاندن‌ در مدت‌۱۰ دقيقه‌ كشته‌ مي‌شود.

 عامل‌ بيماري‌ قادر است‌ كه‌ سالها(حتي‌ تا بيست‌ سال‌) در خاك‌ وفرآورده‌هاي‌ دامي‌ زنده‌ بماند كه‌ اين‌خاصيت‌، عامل‌ مهمي‌ در انتشار بيماري‌به‌ حساب‌ مي‌آيد.

باکتری باسیلوس آنتراسیس عامل بیماری سیاه زخم است. نامهای دیگر این بیماری در زبان انگلیسی آنتراکس (Anthrax) و به فرانسوی شاربن است.

نام آنتراکس از کلمه یونانی (anthrakis) به معنی زغال گرفته شده که بدلیل زخم سیاه رنگی هست که در این بیماری بوجود می‌ آید. از بیماریهای مشترک انسان و تعداد زیادی از حیوانات است که البته در حیوانات شایعتر و در انسان کمتر هست.

 

کپسول باسیلوس آنتراسیس به رنگ بنفش در اطراف باکتری

شکل و خصوصیات باکتری:

باکتری میله‌ای شکل و غیرمتحرک و دارای کپسول بوده و هوازی ـ بی‌هوازی اختیاری است از خصوصیات مهم این جنس یعنی باسیلوس‌ها و این باکتری، تولید هاگ یا اسپور (Spore) است به همین دلیل، مقاومت محیطی زیادی دارند و اکثرا در آب هوا و بخصوص خاک حضور دارند.

مقاومت باکتری:

فرم رویشی و جوانه‌زده‌ی باکتری، مقاومتی همانند مقاومت سایر باکتری‌های بدون هاگ دارد یعنی حساس است و در گرمای 60 درجه و مواد ضدعفونی کننده‌ی عادی، بزودی از بین می‌رود ولی هاگ یا اسپور آن سالها در شرایط عادی باقی می‌ماند و پس از این مدت اگر در شرایط مناسب قرار گیرد به فرم رویشی تبدیل می‌شود. گزارش های مختلفی از دوام هاگ این باکتری وجود دارد بطوریکه بقای آن را در طبیعت تا 60 سال گزارش کرده‌اند. عواملی که باعث هاگ‌گذاری، تبدیل هاگ به فرم رویشی و تبدیل فرم رویشی به هاگ می‌شود، موجب بقای باکتری است که در این مورد می توان به وجود زمین‌های قلیائی و حاوی آهک و مقداری ازت در اثر نباتات گندیده (که این مناطق به مناطق گرمخانه‌ای موسوم هستند) و همچنین فصول بارانی و خشکسالیهای پی در پی و گرمای بیش از 15 درجه اشاره کرد که تناوب تبدیل هاگ به فرم رویشی و بالعکس را تامین می کند (این تبدیلات بطور استثناء در هاگ این باکتری وجود دارد یعنی با مساعد شدن شرایط به فرم رویشی تبدیل می‌شود و با نامساعد شدن شرایط، مجددا به شکل هاگ برمی‌گردد). اسپور باکتری در دمای 120 درجه سانتیگراد در تحت فشار در اتوکلاو به مدت 15 دقیقه از بین می‌رود. عوامل دیگری که در از بین بردن هاگ این باکتری موثر است: گرمای خشک 140 درجه به مدت بیش از 3 ساعت، محلول 10% فرمالین در دمای 40 درجه به مدت 15 دقیقه( اما در دمای کمتر مدت زمان بیشتری مورد نیاز است)، محلول 5% سود سوزآور. اما نور آفتاب و گندیدن لاشه بر هاگ باکتری اثر کمی دارد.

حساسیت:

در دام ها در شرایط طبیعی، تمام علفخواران نسبت به این بیماری حساسیت زیادی دارند. نشخوارکنندگان بویژه گوسفند، گاو و بز بسیار حساس می‌باشند و در صورت ابتلا بیماری بیشتر به شکل فوق حاد بوده و تلف می‌شوند. حساسیت دام‌های تک‌سمی نیز زیاد است اما از نظر حساسیت بعد از نشخوارکنندگان قرار دارند. گوشتخواران حساسیت کمی دارند و بطور استثناء ممکن است مبتلا شوند. پرندگان به این بیماری مقاومت دارند به استثنای شترمرغ که حساس است. نژاد در حساسیت دام‌ها موثر است بطوریکه گوسفندان آفریقا نسبت به سایر نژادها مقاومت بیشتری به شاربن دارند همچنین حیوانات مسن بدلیل ایمنی اکتسابی و تدریجی بیش از حیوانات جوان مقاومت دارند.

 

دانلود فایل

برای دانلود فایل بر روی دکمه زیر کلیک کنید

دریافت فایل


کلمات کلیدی: بررسی بیماری سیاه زخم عوامل علائم و پیشگیری و کنترل آن

مطالب مرتبط

بررسی بیماری سیاه زخم، عوامل، علائم و پیشگیری و کنترل آن


مروري بر نامگذاري سال نوآوري و شكوفايي و بررسي آن از جهات مختلف

بررسي فرش چيني و طرحهاي مورد استفاده در فرشنبافي چيني و مروري بر نمادهاي چين باستان و بودا و تائ

واژه شناسي فرش و بررسي طبقه بندي و حاشيه فرش و طرح هاي نوزده گانه شركت فرش ايران

بررسي برخي احكام تحقيق امام خميني رحمه الله عليه و احاديث حضرت علي عليه السلام و دعا از صحيفه سج

بررسي نگهداري ماشين آلات راهسازي و بررسي فن آوري نوين دستگاههاي راهسازي در بستر راهبردهاي سنتي ن

بررسي فولاد هاي تند بر و مواد سازنده آن

بررسي شيوه بازيگري با توجه به سيستم استانيسلاوسكي و گامهاي آن و مروري بر نمايشنامه خواني

بررسي احکام و دستورات حاکم بر ساخت مساجد

بررسي فرسايش و انواع و مراحل و راههاي مقابله با آن

بررسي آزمايشهاي جوشکاري و مروري بر شيوه اجراي ديوار برشي و سازه هاي فلزي بتي و ستونهاي بتي

بررسی سيارات و منشا آنها و منظومه شمسی

بررسی تصفيه و تخليص سرمهاي درماني و سیر تحول آن

سیر تحول پلاستیک ها و تولید و ویژگیهای آنها و بررسی روش های نوین در تولید و بازیافت

سیری در پیدایش و تحول خط و نگاهی به خطوط اصلی و متداول عصر حاضر در ایران

بررسی گیاه سویا، گیاهشناسی، پرورش و کنترل علف های هرز آن

سونامی و عوامل ایجاد وانرژی آن و نحوه مقابله با آن و محافظت از خود در برابر سونامی

بررسی سونامی، ویژگیها و پیشگیری و مقابله با آن و مروری بر سونامی های گذشته

سوله، انواع، المانها و مهاربندی وبادبند های آن

نمونه تست فیزیک (مباحث فیزیک دبیرستان و کنکور)

بررسی مبحث استاتیک مایعات و نمونه سوالات آن